Somliga straffas ändå?

Jag blir frustrerad ja rakt ut sagt förbannad när jag både läser och hör att det är hur vi lever som gör att vi får cancer. Okej att lungcancer sitter ihop med rökning och levercancer med alkohol. Men jag då?
Är det mitt eget fel att jag aldrig börjar dricka i tidig ålder? Är det mitt fel att jag valde stoppa i mig den där godispåsen?
Är det mitt fel att jag alltid varit för smal? Är det mitt fel att jag varit för lat för att idrotta?
Är det mitt fel att jag valde att få barn i tidig ålder och amma ?
Är det mitt fel att jag endast 19 år gammal drabbas av en aggressiv tumör i mitt vänstra bröst?
Nej självklart inte, MEN VEMS FEL ÄR DET DÅ?!?

Jag vill att forskningen ska komma vidare med den gör så att vi ( iaf jag) börjar ge mig själv skulden för det som hänt. Om jag inte gjort si eller så? Hur vore allt då ?
Det är som om jag får skulden för någonting jag inte valt att göra. Nästan så att jag skäms för den jag är.

Kan vi bara inte hitta en annan syndabock att kasta all skit på...Kommentarer
Mia

Det är lätt att förstå din frustration, förtvivlan och bitterhet.

Delvis så är det väl så att allt det som naturen gett oss i matväg och som är ämnat för oss att äta också innebär skydd för människokroppen. Och omvänt då, att allt det konstgjorda som vi själv hittar på att stoppa i oss och 'bruka' inte alltid är nyttigt, ibland farligt och skadligt och till och med dödligt.

För inte så länge sedan läste jag en artikel om att gluten innehåller ämnen som bl a skyddar kvinnor mot bröstcancer. Om man inte tolererar gluten, innehåller Linfrön motsvarande ämnen som man kan äta Nu menar jag inte att glutenintoleransen orsakat din bröstcancer. MEN. Det finns sannolikt långt fler samband mellan olika fenomen och tillstånd i kroppen än vi vet och kanske någonsin kommer att få veta och förstå.

Min mamma var 17 år när hon fick mig. Att vara ung och bli mor har nog inget med utveckling av bröstcancer att göra. Och i ditt fall, så fanns väl cancern där år innan du blev gravid med Semlan.

Många saker saknar adress att skylla på eller beskyllas för. Försoning är ett steg på vägen.

2013-03-14 @ 11:46:10


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0