Fri!!!!!

Äntligen fri från 5 veckors strålning! Fy så skönt.

Kns?

Hemma igen.
Eftersom jag reagerade på antibiotikan som är typ det enda som biter på just den bakterie jag tros ha så fick jag åka hem istället.
Jag har ingen febern och normala prover i övrigt så läkarna tror att det kan vara en förorening. Håller ju tummarna för att det är det men sånt här får ju bara inte hända. Okej vi är alla människor men folk som jobbat med att ta Blododlingar tycker jag inte ska kunna göra fel, jag menar dom har ju gjort det mer är 1 ggr.
Nåja bara att vänta på nästa provsvar och försöka tänka på annat.

2 dagar kvar på strålningen :-D

Väx, Väx, Väx

 
Ser ni hur mycket mitt hår växer!
Helt sjukt att det ändå gått så fort!
Kommer nog få extremt tjockt hår.
Åh älskade hår vad jag ska pyssla om dig när du växer :-D
 
Älska mig för den jag är och inte för
den jag borde vara,
För jag är den jag är och det kommer jag alltid vara!

När någon vänder dig ryggen, lyft huvudet högt och gå vidare som om ingenting har hänt.

Ja det där snubben som tydligen ska sitta uppe i molnen och sprida glädje till alla människor. Asså har han missat att vars jag bor och att jag finns?
Inte har han då visat mig speciellt mycket glädje det här året.

I början av året tvingar han mig att ta farväl av min underbara farfar. Som om inte det skulle räcka så tvingar han mig att gå igenom en svår cancerbehandling , biverkningar från helvetet, håravfall, fysisk och psykisk smärta. Och inte Ska ni nu tro att det slutar där.
Han tvingar mig att vara orolig för mina anhöriga. Som min "brorsdotter" ( som egentligen är min kusin) som är 8 år har fått ligga nästan hela sommaren på sjukhus för att hon har en förträngning i njuren. Liksom vars finns rättvisan? Ett oskyldigt litet barn ska inte straffas så hårt.

Har hört av flera att motgångar kommer bara till dom starka människorna. Jag tror faktiskt det ligger någonting i det. Jag är en stark människa jag ger inte upp så lätt. Jag tänker visa cancern vilken kropp den hoppat på. Jag ska visa världen att även om folk ryckt undan mattor för mina fötter, kastat hinder framför mig och dragit ner mig så ska jag ställa mig upp, lägga allt det där bakom mig och gå vidare. Jag ska bevisa att det går att vara stark även om livet känns surt.

Så det jag egentligen ville skriva att idag tänker jag extra mycket på lilla Wilma. Du finns i mina tankar<3

"-gör som havet~våga-"

Yippie kay yay!!

Ovanligt att allt händer mig.
Just nu ligger jag inne på avdelningen för att jag kanske har en bakterie i blodet. En ond jävel som mest troligt är resistent mot nästan all antibiotika. (förvånad, nä ) Så nu får jag pc 2ggr/ dag och ska få det i några dagar.
Och som grädden på moset så är det venporten som är angripen av den där jävla bakterien så måste kanske genomgå en op för att ta ut den. Nåja nu ska jag tröstäta lite godis och försöka tänka på annat.
 
"jag föddes som otur"
 
 

När ska detta få ett slut ?

Sitter och väntar på en läkare som ska ta nya prover eftersom det tydligen växte bakterier i det förra :( stackars min kropp, kan ju inte ha mycket blod kvar.

Har blivit svullen och öm över venporten så det skulle ju inte förvåna mig om det är något fel där. Så jävla less att det aldrig kan flyta på bra.

Återkommer med besked när jag fått några...

I want to break free!!!!

Endast 5 dagar kvar!!!!

Ni lyser med er frånvaro...

Här på bloggen lyser ni läsare verkligen
med eran frånvaro...

<3

Smile and let everyone know that today, you're alot stronger than you were yesterday. <3

Så här ser det ut.

Här kommer en bild på själva området där behandlingen utförs så att säga.
Man kan se att ärret blivit mycket finare nu drygt 6 månader senare.

Inte så bra bild eftersom det är från mobilen men.

Tänkte visa en bild hur det blir på min hud där jag fick tejp.
Helt sjukt att man kan reagera på en tejp.

Ingen vet hur det känns..

...att vara jag.
Ingen vet hur det känns inuti.
Ingen människa i hela världen kommer någonsin förstå, den ilska, rädsla och frustration som finns inuti mig.

Har precis varit hos läkaren och sitter nu och inväntar behandlingen klockan 1. Blir nästan ledsen varje gång jag går ut ifrån det där rummet. Frågade idag igen om att få träffa plastikkirurgen, svaret jag fick var. - ingen ide att stressa med det Lisa, det är MINST 1 år kvar innan en rekonstruktion kan göras.

Det går så fruktansvärt ont att höra. Jag förstår att man kanske inte kan göra det nu pga strålningen men jag känner mig inte hel. Det känns fruktansvärt förnedrande att inte kunna ha v-ringade tröjor på sig eller ta på sig bikinin utan att känna sig "fin"
Jag har aldrig tyckt illa om min kropp men nu när jag är opererad känns det jobbigt. Ärren kan jag leva med, är nästa lite stolt att kunna visa upp dom och faktiskt berätta en historia bakom dom. Tur att dom inte syns så bra.
Jag känner mig inte kvinnlig. Jag känner mig naken.

Strålningen går bra, tänkte visa ett kort här lite senare på hur det ser ut på strålningsområdet och så imorgon ska jag ta kort inne i behandlingsrummet..

Det var det som jag hade på hjärtat för stunden. Nu iväg till sjukhuset för antikroppar.

Växer som ogräs!

Håret växer så otroligt mycket, nästan värre än gräsmattan haha

Nya bröst.

Ja jag har ju fått olik abesked om nya bröst men jag ska få träffa en plastikkirurg här i höst och hoppas att han/hon ger mig bättre besked. Det här är en metod som dom kanske måste göra på mig.
 

Kvinnor som får strålbehandling efter bröstcancer har en större risk att få komplikationer vid bröstrekonstruktion med protes/implantat. Det är därför fördelaktigt att göra en rekonstruktion utan protes. Vid bröstrekonstruktion med DIEP-lambå används endast egen vävnad. Denna rekonstruktion erbjuds kvinnor som är strålbehandlade efter bröstcancer och med BMI < 30 och < ca 60 år.

Bröstrekonstruktionen görs genom att nedre delen av buken förflyttas till platsen för det nya bröstet och formas efter det motsatta bröstet som mall. För att bukvävnaden ska överleva på sin nya plats krävs det mikroskop för att sy ihop den flyttade vävnadens artär (tillförande blod) och ven (avflöde) till blodkärl inom bröstkorgsområdet. Defekten på buken sluts så att ärret som blir kvar döljs av underbyxan. Magen blir plattare (kosmetisk bukplastik).

Operationen

Operationen utförs i narkos och tar 4-8 timmar. Oftast görs inget ingrepp på det friska bröstet, då DIEP operationen syftar till att efterlikna det naturliga bröstets form. Om ingrepp görs på motsatta bröstet utföres detta som en förminskande operation vid mycket stora och tunga bröst.

Vårdtid ca 5-6 dagar inkl inskrivningsdagen.

 


Håller tummarna att den INTE blir så här, några ärr på magen det VILL jag INTE ha!!!

 

Det här är också en variant.

Bröstrekonstruktion med killambå innebär att en implantation med silikonprotes kompletteras med en hudflik, lambå, från flanken som bildar yttre delen på det rekonstruerade bröstet. Denna metod kallas Killambå eller ibland även Göteborgslambå, då metoden är utvecklad här hos oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Den användas framförallt hos vissa patienter där huden kan vara mycket tunn i ärrområdet.

Operationen

Vid operationen skär man ut en hudflik från flanken på bröstkorgen som flyttas med bibehållen blodförsörjning till platsen för det nya bröstet. En silikonprotes läggs in under bröstmuskeln och den förflyttade vävnaden. Bröstet formas och såret i flanken sys ihop.

Operationen utförs i narkos och tar 1,5-2 timmar. Ofta görs ingrepp, till exempel lyft eller förstoring, även på det friska bröstet för att uppnå symmetri. Detta beslutas i samråd med din plastikkirurg innan operationen.

Vårdtid cirka 3 dagar inklusive inskrivningsdag.

 

"lånat från http://www.sahlgrenska.se "

Några dikter!

Har fått några fina och underbara dikter av nära och kära, tänkte dela med mig utav några :)
 
"Det som bränns, det förgås.
Och det som brinner, blir bränd.
Det vi vet, försvinner, 
Men det vi har, kommer vi ihåg."
 
Den dikten har jag fått av min bror ♥
 

Jag önskar jag hade
en sådan förmåga
att tända en hälsans
läkande låga.

Då skulle den särskilt
för dig få brinna
få allt det onda
att helt försvinna.

Den skulle se till
att kurvan vänder
och att du får omsorg
av goda händer.

Dag och natt
hos dig den skulle vaka
och ge dig all kraft
att få hälsan tillbaka.
 

Den fick jag av min syster ♥
 
 

How can this world be so dark
So unfair and so untrue
How did the cards of life
Fold right on top of you

God in Heaven, hear my prayer
If you are still above
Send Lisa hopes and dreams
And lots and lots of love
For this I only ask of you
To conquer all her fears
And let her soar like an eagle
Across the Trail of Tears
 

Den här fick jag av min morbror Anders ♥

Strålning!

En vecka av strålningen har gått och allt har bara gått bra. 
Känner inte av strålningen alls. Jag har inte fått någon rådnad heller så det är ju bra. 
Det är så sjukt tråkigt att ligga där på britsen i hela typ 3 minuter haha. Som sagt 1 vecka har gått och nu är det 4 kvar, FY SÅ TRÅKIGT, redan less.
 
Nu ska ni få höra något som är lite smått roligt men ändå inte.
Andra dagen på stålningen så ligger jag på min vanliga "plats" under strålningsapparaten. Inget konstigt där inte.
När dom som jobbar där gjort färdigt alla markeringar på min bara överkropp och strålningen nästan är klar så händer det....
Jo en ung, snygg kille ( vi säger ca 30 år ) kommer in och tar mig i handen och säger 
 
-Hej jag heter ****** och jag jobbar också här.
 
 
Tänkte tyst för mig själv.
Hej jag heter Lisa jag är 20 år, utan smink, utan hår, enbröstad och spritt språngande naken på överkroppen. Jo men Hej på dig med. Lite pinsamt, så dagen efter hade jag sminkat mig lite extra och tagit på min peruken hahah Roligt när man tänker efter men ändå ganska hemskt. Varför måste det jobba så unga och snygga manliga just där, ja det är ju fördjävligt ;) 
 
Åker ner igen imorgon och fortsätter strålningen. Om jag får så ska jag ta kort där inne och lägga upp här på bloggen så ni som är nyfikna kan se hur det ser ut :)
 
Ska bli bättre på att fota och lägga upp bilder här, det är kanske bra att ha kvar om jag någon gång skulle "råka" glömma hur det sett ut.
RSS 2.0