Vi ska besegra Cancer, vill du vara med?

Lånat från cancerfonden.se

 

Var nionde kvinna drabbas

Varje år får cirka 7 000 kvinnor beskedet att de har bröstcancer. Det innebär att var nionde kvinna drabbas någon gång i livet. Antalet bröstcancerdiagnoser i Sverige ökar, men samtidigt blir dem som överlever allt fler. På 1960-talet levde cirka 50 procent av bröstcancerpatienterna i Sverige tio år efter diagnos och behandling. I dag är siffran cirka 80 procent. Cancerfondens mål är att ännu fler ska överleva – ett mål som bara kan bli verklighet genom framgångsrik forskning.

Hit går pengarna

Dagens cancerforskning är primärt långsiktig och resultaten kommer främst våra barn och barnbarn att dra nytta av. Men människor drabbas redan nu. För att ge de drabbade bättre villkor, och öka deras chanser att överleva, arbetar Rosa Bandet även med kunskapsspridning och opinionsbildning. Insamlade pengar går till:

  • Cancerforskning (klinisk forskning, vårdforskning och epidemiologi), både inom bröstcancer och andra cancerformer
  • Grundforskning (preklinisk forskning) som är nödvändig för all cancerspecifik forskning.
  • Kunskapsspridning om bröstcancer, bland annat vikten av tidig upptäckt.
  • Opinionsarbete kring bröstcancer, bland annat bristen på specialister.

Kampanjen pågår 1-31 oktober

Under oktober färgas hela Sverige rosa med hjälp av företag, föreningar och privatpersoner som vill engagera sig i kampen mot bröstcancer. Framgången med Rosa Bandet ligger bland annat i den avgränsade kampanjperioden som gör att vi varje år kan komma tillbaka med full kraft och nya aktiviteter under oktober månad.

Cancerfonden och BRO

I Sverige är vi två organisationer som arbetar med Rosa Bandet - Cancerfonden och BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation (www.bro.org.se). BRO som bildades 1982 är en obunden ideell patientorganisation. Verksamheten finansieras till största delen via medlemsavgifter och statliga bidrag. BRO:s främsta uppgift är att främja och tillvarata bröstcancerbehandlades intressen kring behandling, vård och rehabilitering. BRO administrerar Bröstcancerfonden.

BRO:s band är ceriserosa och säljs till förmån för Bröstcancerfonden och de lokala bröstcancerföreningarna. De kostar 20 kronor, varav tio kronor går till föreningarnas verksamhet och tio kronor till Bröstcancerfonden. Banden bekostas av Estée Lauder.

Finansiering av bröstcancerrelaterad forskning 2003-2011

2003: 24 miljoner kronor

2004: 31 miljoner

2005: 32 miljoner

2006: 36 miljoner

2007: 48 miljoner

2008: 47 miljoner

2009: 56 miljoner

2010: 56 miljoner

2011: 58 miljoner

Totalt:  388 miljoner

 

 

Tillsammans gör vi skillnad. Din gåva räknas!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0