Nya bröst.

Ja jag har ju fått olik abesked om nya bröst men jag ska få träffa en plastikkirurg här i höst och hoppas att han/hon ger mig bättre besked. Det här är en metod som dom kanske måste göra på mig.
 

Kvinnor som får strålbehandling efter bröstcancer har en större risk att få komplikationer vid bröstrekonstruktion med protes/implantat. Det är därför fördelaktigt att göra en rekonstruktion utan protes. Vid bröstrekonstruktion med DIEP-lambå används endast egen vävnad. Denna rekonstruktion erbjuds kvinnor som är strålbehandlade efter bröstcancer och med BMI < 30 och < ca 60 år.

Bröstrekonstruktionen görs genom att nedre delen av buken förflyttas till platsen för det nya bröstet och formas efter det motsatta bröstet som mall. För att bukvävnaden ska överleva på sin nya plats krävs det mikroskop för att sy ihop den flyttade vävnadens artär (tillförande blod) och ven (avflöde) till blodkärl inom bröstkorgsområdet. Defekten på buken sluts så att ärret som blir kvar döljs av underbyxan. Magen blir plattare (kosmetisk bukplastik).

Operationen

Operationen utförs i narkos och tar 4-8 timmar. Oftast görs inget ingrepp på det friska bröstet, då DIEP operationen syftar till att efterlikna det naturliga bröstets form. Om ingrepp görs på motsatta bröstet utföres detta som en förminskande operation vid mycket stora och tunga bröst.

Vårdtid ca 5-6 dagar inkl inskrivningsdagen.

 


Håller tummarna att den INTE blir så här, några ärr på magen det VILL jag INTE ha!!!

 

Det här är också en variant.

Bröstrekonstruktion med killambå innebär att en implantation med silikonprotes kompletteras med en hudflik, lambå, från flanken som bildar yttre delen på det rekonstruerade bröstet. Denna metod kallas Killambå eller ibland även Göteborgslambå, då metoden är utvecklad här hos oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Den användas framförallt hos vissa patienter där huden kan vara mycket tunn i ärrområdet.

Operationen

Vid operationen skär man ut en hudflik från flanken på bröstkorgen som flyttas med bibehållen blodförsörjning till platsen för det nya bröstet. En silikonprotes läggs in under bröstmuskeln och den förflyttade vävnaden. Bröstet formas och såret i flanken sys ihop.

Operationen utförs i narkos och tar 1,5-2 timmar. Ofta görs ingrepp, till exempel lyft eller förstoring, även på det friska bröstet för att uppnå symmetri. Detta beslutas i samråd med din plastikkirurg innan operationen.

Vårdtid cirka 3 dagar inklusive inskrivningsdag.

 

"lånat från http://www.sahlgrenska.se "



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0